Meer over Marjon

‘Als je de tocht aanvaardt naar lthaca wens dat de weg dan lang mag zijn, vol avonturen, vol ervaringen….’ Fragment uit ‘Ithaca’ van K.P. Kavafis

Schrijven

Ik schrijf voor vak- en publieksbladen. Onder andere voor Brancheblad Uitvaartzorg, De Kleine Aarde, Psychologie Magazine, Red, Ouders van Nu, het Stadsblad ’s Hertogenbosch en NRC-Handelsblad.
Ik schrijf levensverhalen, (promotie-)interviews en biografieën en schrijf en redigeer folder- en webteksten. Ook schreef ik het tuingidsje ‘De eetbare siertuin’.

Overige werkzaamheden

Daarnaast ben ik hoofdredacteur van Brancheblad Uitvaartzorg, uitvaart- en schrijfdocent (o.a. bij GaandeweG Uitvaarteducatie en cultuursinstelling Riqq) en uitvaartbegeleider (voor Erna Baltussen Uitvaartbegeleiding).

Eerder werkte ik als uitvaartbegeleider (Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding, Vught, 2004-2010), voorlichter tuinieren, projectmedewerker en hoofd communicatie en educatie bij De Kleine Aarde, centrum voor een duurzame leefstijl (1997-2004). Daarvoor werkte ik bij diverse agrarische organisaties als opbouwwerker, agogisch medewerker, secretaris en consulente (1990-1997).

Opleidingen

In 2016 deed ik een training Schrijven voor het web, in 2009 volgde ik een cursus Vakbladen en in 2008 Crossmediale redactie. In 2007 een cursus Tijdschriftjournalistiek (Fontys Hogeschool voor de Journalistiek, Amsterdam) en Digitale fotografie (de Muzerije, ‘s-Hertogenbosch). In 1990 studeerde ik af als milieuhygiënist aan de toenmalige Landbouw Universiteit Wageningen. Later volgde ik een opleiding Biologische Landbouw (Kraaybeekerhof), Middel Management (ISBW) en  Uitvaartbegeleider (Meander).

Gezin

Ik ben moeder van Yannick (Port-au-Prince (Haïti), 2001) en Kaj (‘s-Hertogenbosch, 2004) en getrouwd met Yke Schotanus (docent en schrijver). We wonen in Rheden, bij Arnhem, met de Veluwe als achtertuin.